dilluns, 26 de novembre del 2012

Aprendre a sumar: Catalunya sobirana

Vaig viure el procés d'eleccions amb molta intensitat. Suposo que com tots aquells que ens comprometem amb el país i el seu futur. I sincerament no puc sinó fer una lectura positiva del resultat d'aquestes. M'explico: mentre tothom feia una lectura negativa de les eleccions jo estava escoltant al detall a Maria Dolores de Cospedal, Secretària General del Partit Popular que va afirmar que el radicalisme de CiU l'havia fet perdre vots i havia suposat un fre pel projecte independentista. Per la seva banda, Alicia Sanchez Camacho va valorar com un revés no solament els resultats de CiU sinó que explíctiament va dir que les forces sobiranistes havien caigut. Altre cop tenim els membres del PP disposats a demostrar en públic que no saben sumar. Així que per començar la reacció del PP ja em va demostrar que les eleccions havien estat bones pels interessos sobiranistes de Catalunya. Analitzem-ho!

Pastilles d'empíriques per combatre l'obtusitat:

El sobiranisme creix: CiU+ERC+ICV+CUP+SI= 2.140.317 vots. Vs. PP+PSC+C's+PxC= 1.329.597. I això si tenim en compte que ICV ha defensat el dret d'autodeterminació i obviant que el PSC és federalista. El 2010 teníem 1.755.748 vots sobiranistes Vs 1.143.587 vots unionistes o espanyolistes, sembla que el sobiranisme ha crescut poc? No, aquesta suma del 2010 inclou CiU en el bàndol sobiranista pel que és erronia! Ja que per llavors han de recordar que CiU no havia explicitat el seu suport a la autodeterminació i era partidaria de l'unionisme, això sí, amb un millor finançament. I, per tant tècnicament el 2010 eren 552.918 vots sobiranistes (ERC+ICV+SI) Vs. 2.346.417 vots unionistes (PP+PSC+CIU+C's+PxC). Pel que amb unes eleccions on la participació ha passat del 58,78% el 2010 al 69,78% el 2012, trobem que el sobiranisme obté una majoria aclaparadora malgrat una campanya agressiva des d'Espanya per criminalitzar l'independentisme.

El PP i C's que representen les forces unionistes (s'han posicionat explícitament contra el referèndum) al 2012 sumen 746.122 vots i 28 escons. Mentre que els què ells (PP i C's) diuen que han perdut en al·lusió a CiU, sumen 1.112.341vots i 50 escons. Els dos partits explícitament anti independentista sumen poc més de la meitat que CiU. Amb una lectura a afegir, ara aquests 50 escons de CiU són explícitament sobiranistes pel que el seu posicionament és clar. I la realitat també: l'unionisme a Catalunya comença a patir un procés per convertir-se en minoritari.

Si unim CiU i ERC tindrem 1.608.633 vots i 71 escons, plenament independentistes. L'unionisme, com veiem abans suma 746.122 vots i 28 escons. Pel que un milió de persones sobiranistes és la diferència. Qui guanya les eleccions a Catalunya?

Per tant, tenim el Parlament configurat de tal manera que dels 135 escons totals que el configuren hi ha 87 diputats sobiranistes (CiU, ERC, ICV, CUP), d'unionistes espanyols n'hi ha explícitament 28 (PP i C's) i queden penjats els 2' del PSC per ambigus i heterogenis amb la seva posició al voltant del referèndum d'autodeterminació. Però per ser més clars, encara que els sumen són 48 diputats contra la llibertat de Catalunya i 87 diputats a favor d'aquesta. Cal afegir res més?

Sí, la participació tant alta -gairebé un 70%- avala què: un partit com CiU que sempre havia defugit del concepte independentista i que en pocs mesos ha brandat amb ganes aquesta bandera ideològica ha aconseguit 50 diputats. Uns diputats que ja no es pot posar en dubte que són sobiranistes. Que ERC s'ha erigit com a segona força i que la configuració del Parlament de Catalunya fa que el partit guanyador i el cap de l'oposició són sobiranistes. Que amb una campanya de por, desgast i agressiva contra el referèndum i els partits que el defensen, els unionistes han perdut poder al Parlament de Catalunya. Amb una gran participació el PP ha passat de 3a a 4a força.

Així que en definitiva els resultats ens deixen clar què: Catalunya s'ha compromès, el poble ha parlat, la sobirania no és patrimoni d'un sol partit sinó de la majoria de forces del Parlament de Catalunya i que l'unionisme i els partits espanyolistes perden força a la nostra terra. I, per reblar-ho la Premsa Internacional sí que sap sumar i els seus titulars i les seves anàlissis mostren com queda clar que l'independentisme guanya les eleccions al Parlament de Catalunya 2012. Pel que queda clara una cosa a Espanya, no saben sumar ni parlar idiomes ja que segurament no s'han llegit els titulars dels principals i més influents diaris del món. Com per exemple l'article que el New York Times ens dedica. That's all folks!





2 comentaris:

  1. Tu que voles alt segur que ja ho has vist , els mortals que ens movem per terra necessitem de mapes com aquest http://www.vilaweb.cat/mapa-electoral

    Volo ben alt volo ben alt per sobre de mentides que es desfan com núvols en el cel.

    ResponElimina
  2. Sí que ho he vist i és curiós veure com al 90% de municipis guanyen la suma dels partits sobiranistes! Gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina